Corona en meer beeldschermtijd en dan?

Corona en meer beeldschermtijd en dan?

Omdat individuen in lockdown meer energie steken in het staren naar werkstations en andere geavanceerde schermen, vragen ze om meer blauwlichtglazen, ongeacht het ontbreken van definitief bewijs, de bril vermindert de vermoeidheid van de ogen of beschermt tegen de impact van blauw licht.

De optische organisatie Zenni zegt dat deals voor het blauwlicht-belemmerende item Blokz de afgelopen 2 jaar elk jaar met 60% zijn gestegen, met bijna 2 miljoen verkochte sets in 2020 alleen.

De bril was op dat moment goed bekend bij kantoorpersoneel en gamers,

“maar de pandemie heeft ongetwijfeld een duidelijke impact [op de verkoop] ​​gehad, waarbij bijna iedereen steeds geavanceerder blauw licht in zich opnam dan ooit tevoren”, zegt Sean Pate, een merk. reclame- en correspondentiefunctionaris voor Zenni.

Erin Lynn Sattler was een early adopter van blauwlichtglazen, maar heeft ze sindsdien ingeleverd voor een remediebril.

De brilorganisatie van de Book Club zegt dat deals voor zijn blauwlichtglazen tot en met maart en april 2020 met 116% zijn gestegen in een vergelijkbare tijd in 2019, met behoud van de overstromingen, zoals aangegeven door The Business of Fashion.

“Je verwacht nooit een seconde zoals [een wereldwijde pandemie] is de tweede die een merk opbloeit en uit het niets begint uit te verkopen en tegenprestaties te winnen”, zegt de fantasierijke chef Hamish Tame.

360ResearchReports, een statistische landmeetkundige organisatie, zegt dat de wereldwijde markt voor blauwlichtbrillen in 2024 zal toenemen tot $ 28 miljoen, een stijging van $ 19 miljoen in 2020. De gepubliceerde voordelen van de bril omvatten minder oogvermoeidheid, verbeterde rust en het tegengaan van ooginfecties .

Maar werken ze echt? Het hangt af van wie u informeert.

Omdat de bril een frisser item is, valt er in ieder geval niet veel onderzoek aan te tonen.

De American Academy of Ophthalmology zegt dat je je er geen zorgen over hoeft te maken en heeft verklaard dat het geen enkele vorm van buitengewone brillen voor pc-klanten suggereert. De vereniging zegt dat blauw licht van geavanceerde gadgets geen ooginfectie veroorzaakt en geen vermoeidheid van de ogen veroorzaakt. De problemen waar mensen over klagen, worden in feite veroorzaakt door misbruik van geavanceerde gadgets, zegt het. Een beeldschermbril kan helpen.

“De indicaties van geavanceerde vermoeidheid van de ogen houden verband met hoe we onze computergestuurde gadgets gebruiken, niet met het blauwe licht dat eruit komt”, zegt de AAO.

In het Verenigd Koninkrijk zegt het College of Optometrists: “Het beste logische bewijs dat momenteel beschikbaar is, ondersteunt niet het gebruik van blauwhinderende tentoonstellingsfocuspunten bij iedereen om de visuele uitvoering te verbeteren, de indicaties van vermoeidheid van de ogen of visueel ongemak te verminderen, de rust te verbeteren. kwaliteit of bespaar het welzijn van de macula. ”

Hoe het ook zij, sommige oogdeskundigen accepteren dat ze voordelen hebben.

Greg Rogers, senior opticien bij Eyeworks in Decatur, GA, zegt dat hij de voordelen van blauwlichtglazen bij de klanten van de winkel heeft gezien. Het personeel vraagt ​​een klant hoelang ze elke dag voor een scherm spenderen. Als het 6 uur of langer duurt, wordt een of andere procedure voor het verminderen van blauw licht aanbevolen, ongeacht of het een bril is of een ongebruikelijk scherm voor een pc-scherm.

De Vision Council, die zich richt op de optische branche, zegt dat het individuele merken of items niet bevordert, en “dringt er bij iedereen op aan om zijn eigen onderzoek te doen, met een oogzorgleverancier te praten en het juiste antwoord voor hen en hun gezin te beslissen. ”

Blauw licht is overal

We kregen veel blauw licht voordat het huidige computergestuurde leven begon. Het grootste deel komt van de zon. In ieder geval ontladen apparaten zoals tv’s, mobiele telefoons, werkstations en tablets die de huidige levensduur bevolken het meer schitterende, beperktere frequentie (meer ietwat blauwe) licht.

Bovendien kijken we vanwege de pandemie aanzienlijk meer naar die gadgets, volgens Vision Direct, die 2000 volwassenen in de Verenigde Staten en nog eens 2000 in het Verenigd Koninkrijk bestudeerde.

Blue Light gezondheidsrisico’s

Prachtige schermen kunnen uw algemeen welzijn verminderen. Hoe zou u kunnen omgaan met uw ogen verzekeren?

OVER

Het onderzoek, verspreid in juni 2020, wees uit dat die volwassenen halverwege 4 uur en 54 minuten op een pc arriveerden vóór de lockdown en 5 uur en 10 minuten erna. Ze gingen 4 uur en 33 minuten door met de mobiele telefoon voordat ze werden vergrendeld, en 5 uur en 2 minuten erna. De schermtijd ging ook omhoog voor tv-kijken en gamen.

Susan Primo, OD, een optometrist en docent oogheelkunde aan de Emory University, is het ermee eens dat de verkenning tot dusver geavanceerd misbruik laat zien, niet blauw licht, maar oog in de war brengt. Sommige patiënten die een blauwlichtbril dragen, melden in ieder geval minder vermoeidheid van de ogen, zegt ze.

“Als je ze moet dragen en een paar voordelen moet ontdekken, is dat prima”, zegt ze.

Primo zegt dat ze wordt lastig gevallen door een deel van de promotie en publiciteit van blauwlichtbrillen, omdat ze het niet eens zijn met de verkenning.

‘Ze kunnen het zo formuleren dat het de indruk wekt dat het winstgevend is. Ze kunnen zeggen dat dit mogelijk is. Ze kunnen

Reageren is niet mogelijk.